Dome.se/Inredningstips/Gör huset till ett hem

10 enkla saker som gör ditt hus till ett hem

Vilken är din favoritdel i huset? Är det köket där du lagar mat och äter med vänner och familj, eller är det vardagsrummet där du kan mysa med en bra bok? Eller gillar du att hänga i badrummet eftersom det är där alla handdukar förvaras? Kanske är din favoritplats i hemmet inte ens inomhus; kanske älskar du att sitta ute på verandagungan. Oavsett vilket utrymme som får dig att känna dig hemma finns det vissa saker som gör varje hus till ett riktigt hem. Nedan listar vi 10 enkla saker som gör varje hus till ett riktigt hem.

1) Färska blommor vid varje fönster

Att placera färska blommor i ett fönster skänker ditt hem en mysig och intim känsla som är svår att uppnå med någonting annat.

2) Bokhyllor fulla av dina favoritböcker

Att ha böcker i din bokhylla visar att du värdesätter kunskap och utbildning. Det utgör också en fantastisk inredning! Måla hyllorna i den färg du gillar bäst och fyll dem med den serie, författare eller genre av böcker som du älskar mest.

3) Bilder av vänner och familj på dina väggar

Att ha bilder på dina nära och kära omkring dig är ett bra sätt att hålla dem nära även när de inte är tillsammans med dig. Om du inte har några foton, använd detta som en möjlighet att ta några och häng upp dem!

4) Mysiga filtar och kuddar överallt

Att mysa i en filt eller sova på en bekväm kudde är ett enkelt sätt att få sömn och avkoppling hemma. Det är värt att köpa flera olika typer av prydnadskuddar och filtar så att det alltid finns en i närheten som känns helt rätt. Skaffa hur många som helst så dekorativt som du vill eftersom allt handlar om komfort!

5) En bekväm plats att sitta och läsa på

Det är ingen hemlighet att läsning är ett av de bästa sätten att koppla av och avstressa. Se till att du har en bekväm plats att sitta och läsa på genom att lägga till en fåtölj, soffa eller till och med bara några extra kuddar på golvet.

6) Ett varmt kök med mycket naturligt ljus

Köket är hjärtat i varje hem. Det är där vi lagar vår mat, delar historier med vänner och familj och ibland till och med gör våra läxor. Se till att ditt köket är varmt och inbjudande med mycket naturligt ljus. Det kan du göra genom att lägga till stora fönster eller bara genom att hålla gardinerna öppna.

7) En personlig ingång

Din ytterdörr är det första som folk ser när de kommer till ditt hus, så se till att den ser bra ut! Lägg till en välkomstmatta, några krukväxter och en klädhängare för att få det att kännas som hemma.

8) En trädgård med en sittplats

Att ha en trädgård med en sittplats är det perfekta sättet att koppla av på sommaren. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av den friska luften medan du är omgiven av vackra växter och blommor.

9) En väl upplyst hall

Hallen är ofta ett av de mest förbisedda områdena i huset , men det är otroligt viktigt! Se till att din hall är väl upplyst med stora fönster och mycket naturligt ljus.

10) Ett matskåp fullt av dina favoritsnacks

Det spelar ingen roll vilken typ av mat du gillar, att ha ett skåp fullt av dina favoritsnacks när du kommer hem från jobbet eller skolan får hela huset att kännas mysigare.


Skrivet av Stina Nilsson

Skriv en kommentar