Dome.se/Inredningstips/Dekorera uterummet i sommar

11 sätt att dekorera det perfekta uterummet i sommar

Sommaren är ofta tänkt som en tid för utomhusaktiviteter, men du kanske vill ägna lite tid åt att inreda ditt uterum. Oavsett om du ska vara värd för en fest eller om du bara vill njuta av solen med din familj, kommer de här 11 idéerna att hjälpa dig att komma igång med att skapa det perfekta uterummet i sommar!

Lägg till blommor

Blommor är ett enkelt sätt att få vilket rum som helst att kännas mer inbjudande och hemtrevligt utan att det kostar mycket. Du kan också använda dem i krukor eller terrarier genom att lägga till suckulenter eller kaktusar om de behöver något grönare omkring sig!

Sätt upp en hängmatta

En hängmatta är en av de saker som får livet att kännas så mycket bättre än vad det faktiskt är (även om vi vet att det är bättre). Om du lägger till en hängmatta i ett uterum får du möjlighet att ta en tupplur, läsa eller bara ha en plats att sitta och koppla av med familjen.

Rulla ut mattor

Mattor är det perfekta sättet att lägga till lite färg och mönster i ett utomhusrum utan att behöva oroa sig för väderskador eller slitage från solen. Dessutom är de bra för att ge smuts en annan plats än ovanpå golvet!

Lägg till sittplatser

Sittplatser är ett annat enkelt sätt att få ett utomhusrum att kännas mer inbjudande. Du kan till och med göra egna genom att ta gamla träplankor (eller pallar) och sätta ihop dem som trappsteg. Sedan kan du lägga ut skumgummimattor som sittplatser för ökad komfort.

Bild på ett välinrett uterum med extra sittplatser.

Förvandla din soptunna till en krukväxt

Det här är ett bra sätt att lägga till lite grönska i ditt uterum samtidigt som du slipper lite extra arbete. Du kan använda en behållare som redan finns på bakgården, men varför inte prova att förvandla en gammal soptunna till något häftigt?

Bygg en eldstad

En eldstad behöver inte vara stor eller dyr, och den tillför så mycket mer värme och karaktär än att bara använda bärbara terrassvärmare! Du behöver inget speciellt så länge du har stenar liggande från någon annanstans också!

Lägg till stränglampor

Stränglampor är en av de saker som känns som om de är gjorda för sommaren eftersom hela världen ser bättre ut när det finns lite ljus. Dessutom kan du lägga till dem nästan var som helst utan att behöva anstränga dig särskilt mycket.

Lägg till ett vattenspel

Ett vattenspel är ett utmärkt sätt att skapa ljud och rörelse i ditt utomhusrum utan att behöva oroa dig för att vädret ska stå i vägen! De fungerar också bra för mindre utrymmen eftersom de kan ge uppmärksamhet åt alla tomma hörn.

Gör dina egna krukväxter

Krukväxter är ett annat enkelt sätt att verkligen piffa upp ett uterum utan mycket tid eller pengar alls! Du kan bli förvånad över hur häftigt något till och med enkelt som gräsklipp kan se ut om du sätter ihop det rätt!

Använd olika kuddar

Olika färgade eller mönstrade kuddar är ett utmärkt sätt att ge varje rum en extra touch! Och om du använder dem utomhus är de lättare att rengöra än mattor (och ofta redan vattenavvisande).

Lägg till väggkonst

Slutligen, underskatta aldrig kraften i lite cool väggkonst! Du behöver inte heller något utarbetat; även målade stenar tillsammans med växter gör underverk för att visa personlighet utan att det krävs för mycket arbete!

Sammanfattning av artikeln

Den här artikeln handlar om hur dekoration hjälper till att skapa ett uterum som känns som att du är "hemma". Den anger 11 sätt att dekorera ett utomhusutrymme i sommar. Tipsen inkluderar att lägga till blommor, installera en hängmatta, mattor, sittplatser, förvandla din soptunna till en planteringsburk. Du kan till exempel även bygga en eldstad, lägga till lampor, lägga till ett vattenspel, skapa egna växter, använda olika kuddar och lägga till väggkonst. Om du har några egna bra tips får du jättegärna lämna en kommentar här nedan! :)


Skrivet av Stina Nilsson

Skriv en kommentar