Redaktionen

Vi är fyra stycken som arbetar här på Dome – Krister, Erik, Birgitta och Eva. Vi har alla lite olika specialintressen som gör att vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Här följer nu en lite närmare presentation av oss som skriver här.

Krister
kristerEn glad jämtlänning som flyttade till Stockholm i början av 2000-talet. Drömde som ung om att bli arkitekt, men betygen räckte inte riktigt till, och han studerade därför kulturvetenskap i stället. Är i princip lika intresserad av arkitektur som inredning, och anser att det inte går att skilja de två åt. Kristers huvudintresse är historisk inredning; speciellt 1800-talet. Han kommer därför att i huvudsak ansvara för artiklar med ett historiskt perspektiv, men kommer säkert också att skriva en del om modern inredning.

Erik
erikStockholmare sedan födseln, och den som ligger bakom webbsidan. Mycket intresserad av speciellt möbler, och har funderat på att försöka bli inredningsarkitekt. Nu ser det inte ut att bli på det viset och Erik har i stället fokuserat på att lära sig att göra hemsidor, utan att ha någon direkt utbildning inom området. Men Erik kommer inte bara att sköta Domes webbsida, utan även att skriva en och annan artikel, och då säkert med inriktning på just möbler.

Birgitta
birgittaBirgitta är den på Dome som förstår det här med ty i alla dess former bäst, även om hon också är kunnig inom andra inredningsområden. Hon spenderar en stor del av sin tid med att själv sy gardiner, sofföverdrag och en massa annat, inte bara till sig själv, utan till vem som helst som är intresserad. Har ett stort intresse för 1970-talets inredningsstil, som hon också är uppvuxen med, men har ett öppet sinne. Ingen inredning är för vågad för Birgitta!

Eva
evaEva kan allt som oftast ses springa runt i second hand-butiker, letandes efter olika fynd. För Eva är det i mångt och mycket själva jakten som lockar, vilket gör att hennes hem sällan ser likadant ut från vecka till vecka – alltid är det någonting som bytts ut. Det behöver väl knappast tilläggas att fastän Eva är en av de största uppköparna av second hand-artiklar, så donerar hon också stora mängder tillbaka, och bidrar så till second hand-kretsloppet.