Inredning med värme

Har ni tänkt på det där att inreda med värme? Nu menar vi det faktiskt inte bildligt utan bokstavligt – inredning med VÄRME. Inte då element eller golvvärme eller liknande, fast det kan ha sin plats. Speciellt golvvärme, eftersom det gör att man inte behöver en massa element som, ärligt talat, sällan är speciellt fina. Golvvärme är en sorts osynlig inredningsdetalj som gör skillnad just på grund av det som man INTE behöver: synliga uppvärmningsdetaljer.

Men hur hänger det ihop med att inreda med värme, om vi nu inte menar golvvärme, när vi säger att element och liknande inte är speciellt fint eller spännande? Enkelt: vi talar om eldstäder av alla de slag. För tänk er själva: hur stor skillnad skulle inte en vacker kakelugn kunna göra i ert vardagsrum? Stil och elegans i ett, samtidigt som den sprider en skön värme. För det är ju också sant: den värme som man får från eld är av ett mer behagligt slag än annan uppvärmning. Varför det är på det viset är svårt att säga, men det hindrar inte att det är på det viset.
julig-eldstad
Mängder med alternativ
Men det är inte bara en kakelugn som kan göra sig väl i vardagsrummet. Det finns mängder med olika sorters eldstäder. Om du, till exempel, ska köpa en eldstad från Skurup Brasvärmebutik kan du välja mellan kakelugnar, öppna spisar, kaminer och mycket annat. En kakelugn, till exempel, passar ju inte in i alla bostäder. De krockar stilmässigt helt enkelt. Men vi tror att det inte finns någon bostad där inte någon sorts eldstad skulle passa in.

En eldstad påverkar inte bara inredningen positivt genom sitt utseende, utan också på grund av sin funktion. Dels så sprider de en skön värme som gör att rummet upplevs som bättre, och dels skapar eldens sken ett speciellt ljus, som, om man inreder rätt, ger en väldigt speciell känsla. Eldstäder gör helt enkelt under för inredningen, förutsatt att man vet att inreda efter dem.

Nu när det börjar bli riktigt kallt så är det ett extra bra läge att skaffa sig en eldstad. Att sitta framför elden efter att ha kommit in från kylan gör under för kropp och själ!

Kategori: Inredning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *