Hippien är inte död!

hippieEn bit utanför Sollentuna bor Maria och Lars, tillsammans med sina två barn. Till skillnad från många andra vägrar de att inse att hippie-eran rådde under 1960- och 70-talet, och lever därefter, på alla sätt och vis. Givetvis då med vissa kompromisser: allt som är nytt är inte dåligt, som internet (där man för övrigt kan hitta mycket fina hippie-saker). Internet gör det också enklare för olika subkulturer som just hippies att håll sig vid liv, genom att man enkelt kan få kontakt med själsfränder från hela världen.

Men då Maria och Lars är moderna hippies och inte ser någon poäng med att återskapa forna tider slaviskt, så ser deras hus inte riktigt ut som ett hippie-hus även om dragen finns där. Det finns många föremål med indisk inspiration, om man säger så, och mycket som är köpt på second hand. Den som letar efter en välpolerad och skinande blank inredning har inte mycket att hämta här. I stället är det organiska och levande föremål som gäller, föremål som man ser att de har använts – utan att de för den skull är överdrivet slitna eller trasiga.

Men det som imponerar mest i Maria och Lars bostad är något som finns där först och främst av praktiska skäl: alla växter som finns i köket. Det är nästan som ett litet växthus, där de varje dag kan få färska örter, kryddor och ibland även lite annat smått och gott. Köket får genom alla dessa växter en riktigt levande känsla, som gör att man omedelbart känner sig väl till mods.

Kategori: Inredning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *