80-talsinredning – kan det vara något?

1980-talet är ett årtionde som på många sätt och vis har rätt dåligt rykte när det gäller saker som mode och inredning. Men det är något som med allra största säkerhet kommer att ändra sig; saker och ting går i cykler, och inom tio år kommer vi helt säkert att ha en 80-talstrend över oss, hur osannolik det än kan verka för tillfället. Men 80-talets inredningsstil är något som har mycket att erbjuda redan nu, och kan faktiskt se riktigt bra och spännande ut.

Det finns många saker som kännetecknar 80-talsinredningar, och vissa av dem är lite mer omöjliga än andra. Stora porslinshundar och andra djur är något som inte riktigt fungerar (men därmed inte sagt att de återigen kommer att bli populära. Risken finns). En av de saker som, i alla fall enligt undertecknad, mer än något kännetecknar 80-talets inredningar är glasborden. De var helt enkelt legio och nästan alla hem verkade ha ett glasbord i vardagsrummet. Och varför inte? Ett glasbord kan definitivt se bra ut i vardagsrummet även idag.

Ytterligare en glas-sak som var populär under 1980-talet var spegelväggar, och det är definitivt något som kan användas på ett effektivt sätt. En bra spegelvägg kan göra så att ett rum får enormt mycket mer rymd och känns betydligt större än vad det är. Så om det är två saker från 1980-talets inredningstrender som vi gärna ser komma tillbaka i någon form så är det glasbord och spegelväggar. Men givetvis då på ett smakfullt och balanserat sätt.

Kategori: Inredning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *